Rondreis Het beste van Zuid Peru | Rondreizen Peru
rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€1.309,-
Rondreis Het beste van Zuid Peru

Rondreis Het beste van Zuid Peru

Je brengt tijdens deze 11-daagse individuele rondreis een bezoek aan de interessantste steden van Peru. Je begint in Lima en reist daarna naar het zuiden. Naar de indrukwekkende witte stad Arequipa, de spectaculaire Colca Canyon, het indrukwekkende Titicacameer, de magische stad Machu Picchu en de Heilige Vallei.

Rondreis-Peru.nl heeft onderstaande reis samengesteld om je een idee te geven van de mogelijkheden van een rondreis per bus. Je kunt altijd ook je eigen invulling aan de reis geven door in sommige plaatsen wat langer of korter te blijven. Dit kun je aangeven bij ‘Reis aanpassen’.

Route: Lima – Arequipa – Colca Canyon – Arequipa – Puno – Cuzco – Machu Picchu – Cuzco
 
 

Dagprogramma Rondreis Het beste van Zuid Peru

Dag 1 - Aankomst Lima
Bij de aankomst op de luchthaven van Lima staan wij jou op te wachten om je welkom te heten en naar het hotel te brengen.

Dag 2 - Vlucht naar Arequipa
Transfer vanaf het hotel naar de airport voor de vlucht naar `de witte stad’ Arequipa. Bij aankomst staat de transfer klaar om jou naar jouw hotel in de stad te brengen. Je hebt nog een groot deel van de dag om bijvoorbeeld een bezoek aan het Monasterio de Santa Catalina te brengen: een imposant klooster uit 1579 en het museum waar Juanita de ijsprinses te bewonderen is.

Dag 3 - Tweedaags uitstapje naar de Colca Canyon
Je staat vroeg op voor de 2-daagse excursie naar de Colca Canyon. Al tijdens de busreis naar de Canyon geniet je volop van het prachtige landschap met op de achtergrond de vulkanen Misti en Chachani. Onderweg ziet je vicuña’s, lama’s en alpaca’s die grazen op de vlakten. Aan het eind van de middag kun je lekker relaxen in de thermale baden van Chicay.

Dag 4 - Excursie Colca Canyon, Arequipa
Vandaag bezoek je vroeg de Cruz del Condor: het uitzichtpunt waar met een beetje mazzel de condor zult zien. Hierna een korte wandeling in de omgeving waarna de reis teruggaat naar Arequipa. Onderweg wordt er gestopt in kleine Peruaanse dorpjes Pinchillo, Achoma en Yanque.Je overnacht weer in Arequipa.

Rondreis Beste van Zuid Peru TiticacaDag 5 - Busreis naar het Titicacameer
Na het ontbijt brengen we je naar de comfortabele expressbus die jou naar Puno brengt. Bij aankomst in Puno staat de transfer klaar om je naar het hotel te brengen. Puno ligt aan het Titicacameer en het is een gezellige plaats met tal van restaurantjes en cafeetjes, waar je ’s avonds gemakkelijk in contact komt met de locals.

Dag 6 - Naar de eilanden Uros & Taquile
Vanaf het hotel brengen we je naar de haven van Puno, van waaruit het een half uur varen is naar de drijvende rieteilanden van Uros. Op de eilanden krijg je uitvoerig uitleg over het ontstaan van de eilanden en hoe de mensen er leven. Daarna vaar je verder naar het eiland Taquile waar de bevolking nog steeds Quechua, de taal van de Inca’s, spreekt. Het uitzicht over het meer van Titicaca is adembenemend! Je slaapt weer in Puno.

Dag 7 - Busreis naar Cuzco
We brengen je vanuit het hotel naar de bus die je vandaag over een bergpas tot op ruim 3000 meter naar de oude Inca-hoofdstad Cuzco brengt. Tijdens de rit kunt geniet je van views op de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Andes. Bij aankomst in Cuzco brengen we je naar het hotel. Cuzco is een prachtige stad, die vroeger het religieuze en spirituele centrum van het grote Inca rijk was. Om de stad heen liggen de ruïnes van Qenko, Pukapukara, Sacsayhuamán en Tambomachay. Al deze opgravingen kun je ontdekken tijdens de stadstour.

Dag 8 - Cuzco
Vandaag kun je geheel op eigen houtje Cuzco en omgeving gaan zien. Het is vrij gemakkelijk om de Heilige Vallei te bezoeken. In Pisac is op dinsdag, donderdag en zondag een markt die je bezoek waard zal zijn.

Dag 9 - Aguas Calientes
Na het ontbijt wordt je naar het treinstation gebracht. De treinrit naar Aguas Calientes in een speciale trein met overal ramen duurt ongeveer 4 uur en je kijkt je ogen uit. Aguas Calientes ligt aan de voet van de Machu Picchu. Je kunt er relaxen aan de rand van de jungle en genieten van de thermale baden van Aguas Calientes. Het diner is inbegrepen.

Dag 10 - Machu Picchu
Vroeg op zodat je in de eerste bus naar de Machu Picchu zit. In het begin zie je nog niet veel omdat deze verborgen stad vaak nog wordt omgeven door mist. Maar die trekt weg en dan weet je niet wat je ziet. Het bezoek aan deze ‘lost city of the Inca’s’ is onder begeleiding van een Engelstalige gids. Aan het eind van de dag reis je per trein terug naar Cuzco. De lunch is inbegrepen. Je overnacht weer in Cuzco.

Dag 11 - Einde rondreis Het beste van Zuid Peru
Jouw bijzondere reis door het mysterieuze Peru zit er op. Vanaf het hotel brengen we je naar de luchthaven van Cuzco, van waaruit je via Lima kunt terugvliegen naar Amsterdam. Je kunt ook je reis verlengen met een bouwsteen of een ander aanvullend reisprogramma.
 
 

Prijzen Rondreis Het beste van Zuid Peru

• Vanaf €1.309,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Het beste van Zuid Peru is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
- 9 overnachtingen in middenklasse hotels
- Excursies Colca Canyon 2 dagen/ 1 nacht incl. transfers, volpension, toeristenticket
- Excursie Uros & Taquile incl. lunch
- Excursie Machu Picchu incl. transfers, treinreis Cuzco – Aguas Calientes – Cuzco in Vistadome, bustickets, lunch, diner, entree Machu Picchu
- Alle benodigde bustickets zoals beschreven in het programma
- Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice
- Engelstalige gids bij excursies

De rondreis Het beste van Zuid Peru is exclusief:
- Intercontinentale vlucht en toeslagen
- Binnenlandse vlucht(en)
- Overige excursies & maaltijden
- Persoonlijke uitgaven
- Entree nationale parken
- Lokale vertrekbelasting

Aanbieding: De binnenlandse vlucht van Lima naar Arequipa is niet inbegrepen. Indien u de intercontinentale vlucht via Rondreis-Peru.nl boekt, krijgt u deze binnenlandse vlucht gratis.
 


 
Lima

een bestemming op zich, al was het maar voor een paar dagen

Rondreis Beste van Zuid Peru Limao"> Rondreis Beste van Zuid Peru Lima
Inca-dorpjes

je proeft de oude culturen in de kleine dorpjes die je bezoekt

Rondreis Beste van Zuid Peru Incas"> Rondreis Beste van Zuid Peru Inca
Colca Canyon

je ziet vicuña’s, lama’s en alpaca’s die grazen op de vlakten

Rondreis Beste van Zuid Peru Colca Canyons"> Rondreis Beste van Zuid Peru Colca Canyon
Titicaca meer

in de Andes tussen Peru en Bolivia op 3.812 meter boven de zeespiegel

Rondreis Beste van Zuid Peru Titicacaa"> Rondreis Beste van Zuid Peru Titicaca
Riet-eilanden van Uros

De bewoners vissen, jagen op vogels en laten vee op de eilandjes grazen

Rondreis Beste van Zuid Peru Uroso"> Rondreis Beste van Zuid Peru Uros
Vistadome Trein

je uitzichten vanuit de trein naar Aguas Calientes

Rondreis Beste van Zuid Peru Aguas Calientese"> Rondreis Beste van Zuid Peru Aguas Calientes
Machu Picchu

omgeven door torenhoge groene bergen met uitzicht op de vallei

Rondreis Beste van Zuid Peru Machu Picchug"> Rondreis Beste van Zuid Peru Machu Picchu
Rondreis Het beste van Zuid Peru
 
 

Rondreizen Zuid Peru

Stranden- Noord Peru- Luxe reis- Huwelijksreis- Inca- Honeymoon- Individuele rondreis- Trekking- Last Minute- Groep- Vakantie