rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Highlights Peru

Peru is een groot land en er is veel te zien. Veel verschillende dingen ook. Hieronder vind je een opsomming van een aantal Must-See's in Peru. Lukt dit niet allemaal in één reis, dan kun je ook keuzes maken en een ander deel bewaren voor een volgende rondreis. Vergeet niet dat Peru 20 x zo groot is als Nederland en België samen. Om het hele land te zien heb je dus wel meer dan twee weken nodig. Het is dus zaak om je rondreis zo slim mogelijk in elkaar te steken.
 
 
highlights Peru Machu Picchu

Machu Picchu

120 kilometer ten noordwesten van Cuzco lag de Inca stad Machu Picchu tot 1911 verborgen in dichte met jungle bedekte bergen. Deze 'verborgen stad' is één van 's werelds archeologische schatten en is één van de belangrijkste bestemmingen van Zuid-Amerika.

De goed bewaarde ruïnes van Machu Picchu lijken zich bijna vast te klampen aan de steile helling, omgeven door torenhoge groene bergen met uitzicht op de vallei van de Vilcanota Rivier. Zelfs na het zien van alle foto's van Machu Picchu kan het niet missen: je zult enorm onder de indruk zijn van de ontzagwekkende locatie van de ruïnes.

Wanneer je leest over hun ontdekking en het onopgeloste mysterie van het doel ervan en hoe het voor de wereld verloren raakte, zal je snappen waarom zo veel mensen deze fascinerende en spirituele locatie bezoeken.
 
 
highlights Peru Cuzco & de Heilige Vallei

Cuzco & de Heilige Vallei

Vaak aangeduid als de 'Archeologische Hoofdstad van Amerika’ is Cuzco een prachtige stad vol contrasten tussen inheemse stijlen en de moderne westerse wereld. Het zijn déze contrasten die Cuzco haar zeldzame schoonheid geven.

De meeste bezoekers gaan van hier uit naar Machu Picchu: een trekking van 4 dagen langs de Inca Trail of 4 uur met de trein. Maar Cuzco heeft zelf ook veel te bieden en veel mensen blijven graag een dagje langer dan gepland in deze bruisende stad.
 
 
highlights Peru Amazone

De Amazone

De Zuidelijke Jungle
Geen regenwoud in de wereld kan tippen aan Manu als het gaat om variëteit: meer dan 1.000 vogelsoorten, 15.000 plantensoorten, 13 apenrassen en miljoenen insecten. Er zijn gezonde populaties jaguars, tapirs, zwarte kaaimannen en de reuzenotters. Je komt in het Nationaal Park Manu vanuit Cuzco.

Geen tijd of budget om Manu in je rondreis op te nemen? Rondreis-Peru.nl biedt een aantal jungle lodges in het Tambopata Candamo Reservaat aan, die een uitstekend alternatief zijn. Dit gigantische reservaat ligt in het stroomgebied van de Rio Tambopata en is vanaf Puerto Maldonado (een half uur vliegen vanuit Cuzco) te bereiken.

De Noordelijke Jungle
Iquitos is de noordelijke toegangspoort tot het Peruaanse Amazonegebied. Rondreis-Peru.nl biedt reizen van ten minste 2 dagen: een mix van jungle lodge, kamperen en jungle trekking. Het beschermde Pacaya - Samiria Nationaal Reservaat is het grootste in Peru en op één na het grootste uit de hele Amazone. Het meest unieke dier hier is de Paiche: de grootste zoetwatervis ter wereld, met een gewicht tot 250 kg. en tot 3 meter lang. Maar je kunt er ook roze dolfijnen, reuze rivierschildpadden, zeekoeien, zwarte kaaimannen, reuzenotters, zwarte slingerapen, wolapen en vele soorten vogels zien.
 
 
highlights Peru Titicacameer

Het Titicaca-meer

Het Titicacameer is de belangrijkste attractie die mensen naar dit deel van Peru trekt. Dit geweldige diepblauwe meer, 195 kilometer lang en gemiddeld 50 kilometer breed is het grootste meer van Zuid-Amerika en het grootste in de wereld boven de 2.000 meter.

Volgens de legende was het Titicacameer de bakermat van de beschaving. Wiracocha, de oppergod, bracht licht in de donkere wereld door de Zon, Maan en Sterren uit het meer te laten komen en hun plaats aan de hemel te laten innemen. De precieze locatie van de geboorteplaats van de zon en de maan bevindt zich eigenlijk aan de Boliviaanse kant van het meer op eilanden die dan ook Isla del Sol en Isla de la Luna heten.

Niet alleen deze eilanden zijn trouwens interessant. De meest populaire zijn de drijvende eilanden van Uros, Taquile en Amantani-eiland en die kunnen veel makkelijker (vanuit Puno) worden bereikt.
 
 
highlights Peru Arequipa

Arequipa

Arequipa staat bekend om zijn glinsterende witte gebouwen gemaakt van een wit vulkanisch gesteente en draagt daardoor de bijnaam 'De Witte Stad'. Arequipa is de tweede grootste stad van Peru en werd gesticht in 1540. De locatie werd dichtbij de kust gekozen, waardoor kolonisten de producten uit Cuzco en uit de mijnen van Potosi in Bolivia makkelijker konden verhandelen met Lima. De productie van tarwe, maïs en druiven hebben bijgedragen aan economische groei van de regio.

De stad wordt omringd door 3 vulkanen, waarvan El Misti op 5.822 meter nog steeds actief is. De hoger gelegen Chachani en Pichu Pichu zijn niet meer actief. De Inca’s hadden ontzag voor de vulkanen omdat het smeltwater van de besneeuwde bergtoppen de bovenloop vormde van de machtige Amazone rivier, duizenden kilometers verderop.
 
 
highlights Peru Colca Canyon

De Colca Canyon

De meeste mensen die Arequipa bezoeken gaan zeker ook naar de Cañon de Colca, één van de diepste canyons ter wereld gevormd tussen 2 vulkanen. De diepste canyon ter wereld is overigens de nabijgelegen Cotahuasi Canyon. Hoewel je de Colca Canyon in één dag kunt bezoeken, kun je beter 2 dagen gaan en overnachten in het dorp Chivay: het eerste dorp aan de rand van de canyon. Vergeet niet om zwemkleding en een handdoek mee te nemen voor een bezoek aan de warmwaterbronnen aan de rand van Chivay.

Aan beide zijden van de canyon vind je prachtige ongerepte Andes-dorpjes. Ook heb je een prachtig uitzicht op de rokende Sabancaya-vulkaan, één van de meest actieve vulkanen van het continent en op de agrarische terrassen langs de steile valleikanten.

Een ander hoogtepunt is een bezoek vroeg in de ochtend aan La Cruz del Condor (3.320meter), op 1½ uur rijden van Chivay. Van hieruit kun je het diepste deel van de canyon zien, maar zie je rond die tijd ook de Condor in zijn vlucht op de stijgende ochtendthermiek.
 
 
highlights Peru Nasca

Nasca lijnen

Op een dorre vlakte ruim 20 kilometer ten noorden van het hedendaagse Nasca zijn de wereldberoemde 'Nasca-lijnen’ te zien: rechte lijnen, abstracte ontwerpen en schetsen van dieren zijn gekerfd in het donkere woestijnoppervlak en onthullen de lichter gekleurde bodem eronder.

Afbeeldingen van vogels, tot wel 60 meter breed, overheersen, maar er zijn ook tekeningen van een walvis, hond, aap, spin en een bloem. De lijnen werden pas in 1939 ontdekt toen ze werden gespot door vliegtuigen. Er wordt vanuit gegaan dat ze door de Nasca-beschaving zijn gemaakt ongeveer 700 na Christus.

Er zijn vele theorieën waarom de lijnen nou precies werden getrokken. Sommigen denken dat ze deel uitmaakten van een gigantische astronomische kalender, anderen schrijven ze zelfs toe aan buitenaardse bezoekers. Omdat veel van de lijnen zijn gericht op waterbronnen, denken veel mensen tegenwoordig dat het routes zijn, die werden gelopen in het kader van de rituele verering van water als zeer belangrijke bestanddeel in de woestijn.

De beste manier om de lijnen te zien is vanuit de lucht. Je kunt zo’n vlucht met een klein vliegtuigje van ruim een half uurtje laten opnemen in je rondreis. Deze vlucht kun je het beste in de ochtend maken omdat er dan vaak minder turbulentie is.
 
 

Andere highlights in Peru

Voor meer highlights in Peru of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vind er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen rondreis en kunt altijd contact opnemen voor advies en een reisvoorstel op maat.
 
 
Machu Picchu

één van 's werelds grootste archeologische schatten

Highlights Peru Machu Picchu Highlights Peru Machu Picchu
De Amazone

geen regenwoud in de wereld kan tippen aan Manu

Highlights Peru Amazone Highlights Peru Amazone
Het Titicaca meer

met de populaire drijvende eilanden van Uros & Taquile

Highlights Peru Titicaca Highlights Peru Titicaca
Arequipa

het Monasterio de Santa Catalina in Arequipa

Highlights Peru Arequipa Highlights Peru Arequipa
De Colca Canyon

één van de diepste canyons ter wereld gevormd tussen 2 vulkanen

Highlights Peru Colca Canyon Highlights Peru Colca Canyon
Highlights Peru
 
 

Highlights Peru

Hoogtepunten- Specials- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Lima- Stranden- Incatrail