rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Reizen door Peru

Peru heeft een totale oppervlakte van 1.285.216 km2 en is qua grootte daarmee in Zuid-Amerika het derde grootste land na Brazilië en Argentinië. Het land is ongeveer 35 keer zo groot als Nederland. Veel plaatsen liggen boven de 2.500 meter.

Peru ligt langs de kust van de Stille Oceaan met een 2400 kilometer lange kustlijn en wordt aan de noordkant begrensd door Colombia en Ecuador, aan de oostkant door Brazilië en in het zuiden door Bolivia en Chili.

In onze rondreizen houden we rekening met het hoogteverschil tussen de plaatsen. In de meeste gevallen laten we dat geleidelijk oplopen, zodat je kans op hoogteziekte geminimaliseerd wordt.
 
 
Reizen door Peru met binnenlandse vlucht

Reizen door Peru met binnenlandse vluchten

Peru is een groot land met een lange afstand tussen de belangrijkste toeristische attracties. Deze plaatsen in Peru hebben meestal een vliegveld en regelmatig vluchten van airlines, die werken met moderne vloot.

Van Lima naar Cuzco is bijvoorbeeld bijna 1.200 kilometer en dat is 20 uur met een bus tegen 1 uur door de lucht. Als je een korte rondreis door Peru maakt, kun je dus het beste zoveel mogelijk afstanden per vliegtuig overbruggen. De internationale luchthaven van Lima is de belangrijkste hub voor de verbindingen.
 
 
Reizen door Peru met de bus

Reizen door Peru met huurauto of bus

Reizen per huurauto is niet echt gebruikelijk in Peru. Het is duur en de wegen en auto’s zijn verre van optimaal. Comfortabele bussen met express-diensten voor lange afstanden zijn een zeer goed alternatief.

De busservice die loopt van Puno tot Chivay in de Colca Vallei of van Puno naar Arequipa gaat door prachtige landschappen. Tijdens de ritten kunnen stops gemaakt worden om het landschap te bewonderen en vulkanen te zien. Als je de Colca Canyon opneemt in jouw rondreis en daarna nog naar het Titicacameer en Puno gaat kun je het beste direct van Chivay naar Puno reizen. Op die manier verlies je geen tijd door terug te komen naar Arequipa en bespaar je een dag in je reisprogramma.
 
 
Reizen door Peru met de trein

Reizen door Peru met de trein

Treinen zijn zeldzaam in Peru, met een spoorwegnet dat is beperkt tot een handvol lijnen in maar een paar delen van het land.

Maar de trajecten die er zijn, bieden je een interessant en soms spectaculair alternatief voor binnenlandse vluchten en de bus. In de rondreizen van rondreis-peru.nl zie je deze trajecten dan ook vaak terug.
 
 
Binnenlandse vluchten

snel en comfortabel

Reizen door Peru met binnenlandse vluchten Reizen door Peru met binnenlandse vluchten
Met een huurauto

in Peru niet echt gebruikelijk

Reizen door Peru met huurauto Reizen door Peru met huurauto
Reizen met de bus

comfortabele bussen met express-diensten voor lange afstanden

Reizen door Peru per bus Reizen door Peru per bus
Reizen met de trein

soms een spectaculair alternatief voor binnenlandse vlucht of bus

Reizen door Peru per trein Reizen door Peru per trein
Reizen door Peru
 
 

Reizen door Peru

Hotels- Rental Car- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Peruvian Airlines- Individuele rondreis- Vluchten- Vliegmaatschappij- Busreis- Autoverhuur