rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Vakantie in Peru

De meeste mensen denken bij een vakantie naar Peru aan een trekking naar Machu Picchu, liefst over de Inca Trail, dwalen door kleine Andes-dorpjes en vliegen over de Nazca-lijnen.

Natuurlijk: als je maar één ding kan doen in Peru, moet je naar Machu Picchu. Maar waarom niet ook een paar dagen heerlijk aan de kust tijdens je vakantie in Peru? Je kunt prima zowel de Inca Trail lopen en ook nog eens thuiskomen met een kleurtje…
 
 
Vakantie Peru Catarindo

Strand-vakantie in Peru

Vrijwel niemand denkt bij Peru aan een strandvakantie. Dat is jammer, want de stranden van Peru steken veel andere in Zuid-Amerika naar de kroon wat schoonheid betreft. Velen vinden een vakantie geen vakantie zonder lekker relaxen op het strand: dan ‘heet het’ in hun optiek: reizen.

Twee van de beste stranden in Peru zijn Mancora en Las Pocitas, gelegen aan de noordelijke kust. Het zand is fijn en wit, de lucht blauw en zonnig en het water is het hele jaar door warm. Een groot deel van de kust van Peru wordt beïnvloed door de koude Humboldt-stroom, die verantwoordelijk is voor het ijskoude water langs de meeste stranden. Maar gelukkig voor strandliefhebbers krijgt de noordelijke kust ook de warmere stromingen die circuleren langs de evenaar. De mix van beide stromen zorgt niet alleen voor een bijna perfecte watertemperatuur, maar ook een rijke diversiteit aan zeeleven. En dat zie je bovendien ook nog eens terug in de keuken!
 
 
Vakantie Peru

Beste tijd voor een strand-vakantie

De beste tijd voor een strandvakantie in het Noorden van Peru is tijdens onze wintermaanden. Je zou een strand-vakantie in Peru mooi kunnen combineren met het vieren van Oud & Nieuw in Cuzco en een trip naar Machu Picchu: beter kan ongeveer niet!

Hoewel het noorden van Peru in de buurt van de evenaar ligt, bestaat bijna de hele kust er overigens uit woestijn. Dus als je op zoek bent naar het weelderige regenwoud moet je ergens anders in Peru kijken en je rondreis wat uitbreiden.
 
 
Mancora

Strandvakantie aan de noordelijke kust van Peru

Vakantie Peru in Mancora Vakantie Peru in Mancora
Mancora

Het zand is fijn en wit, de lucht blauw en zonnig

Vakantie Peru in Strand Vakantie Peru in Strand
Las Pocitas

en het water is het hele jaar door warm

Vakantie Peru Zee Vakantie Peru Zee
Seafood aan de kust

een rijke diversiteit aan zeeleven zie je terug in de keuken!

Vakantie Peru Seafood Vakantie Peru Seafood
Vakantie Peru
 
 

Vakanties Peru

Hotels- Trujillo- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Last Minute- Stranden- Vakantie