Rondreis Viva Peru | Rondreizen Peru
rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€2.425,-
Rondreis Viva Peru

Rondreis Viva Peru

Tijdens deze 20-daagse rondreis door Peru pak je qua landschap alle uitersten mee: het Andes-gebergte, de Amazone én woestijn. Naast overweldigende natuur sta je versteld van indrukwekkende bouwwerken: Machu Picchu, kloosters in Arequipa, raadselachtige Nazca lijnen en in de prachtige Inca-hoofdstad Cuzco. Je bezoekt de Colca Canyon, de condors en als laatste ook nog het Titicaca meer. Dit hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld op bijna 4 kilomter hoogte is één van de mooiste plekjes van Peru.

Route: Lima – Paracas – Nazca – Arequipa – Colca Canyon – Arequipa – Puno – Cuzco – Tambopata (Amazone) - Cuzco
 
 

Dagprogramma Rondreis Viva Peru

Dag 1 - Begin vanuit Lima
Bij aankomst op de luchthaven van Lima staat een medewerker van ons jou op te wachten om je welkom te heten en naar het hotel te brengen, voor jouw eerste overnachting in Peru.

Dag 2 - Dag in Lima
Je kunt vandaag op eigen gelegenheid de highlights van de stad bezoeken zoals het presidentieel paleis, Plaza de Armas, de kathedraal en het klooster van San Francisco. Je slaapt nogmaals in de hoofdstad.

Dag 3 - Met de bus naar Paracas
Je wordt naar het busstation van Lima gebracht voor de comfortabele bus naar Paracas. Bij aankomst wordt je naar het hotel gebracht. De rest van de middag zijn er meerdere dingen die je kunt doen: je kunt op eigen gelegenheid de oase van Huacachina bezoeken of blijft lekker aan het zwembad van het hotel liggen, waar je overnacht.

Rondreis Viva Peru NazcaDag 4 - Boottocht Islas Ballestas & busreis naar Nazca
Tijdens de boottocht naar de Ballestas eilanden zie je veel vogelsoorten als gieren, aalscholvers, Jan van Gents en pinguïns. Het hoogtepunt is de ontmoeting met zeeleeuwen die op de stranden van de eilanden liggen. In de middag reis je per bus verder naar Nazca, waar je overnacht.

Dag 5 - Nazca & reis naar Arequipa
Vandaag ben je de dag in Nazca. Je kunt (optioneel) over de Nazca lijnen vliegen of bezoekt de Chauchilla begraafplaat ongeveer 30km. ten zuiden van Nazca met botten, schedels en mummies van de oude Nazca beschaving, die zeer goed bewaard zijn gebleven. Eind van de middag wordt je naar de bus naar ‘de witte stad’ Arequipa gebracht, waar we je bij aankomst naar je hotel brengen. Rondom Arequipa liggen een aantal vulkanen waarvan sommige nog actief zijn. De Misti vulkaan is de bekendste en is met een hoogte van 5.822 meter vanuit de hele stad te zien.

Dag 6 - Dag in Arequipa
Vandaag kun je op eigen gelegenheid een bezoek aan het Monasterio de Santa Catalina brengen: een imposant klooster uit 1579 met fel beschilderde patio’s, middeleeuwse nonnencellen en steegjes. Ook maken we een wandeling door de stad en bezoeken we de prachtige koloniale gebouwen aan het plein.

Dag 7 - 2-daagse excursie naar de Colca Canyon
Je staat vroeg op voor de 2-daagse excursie naar de Colca Canyon. Al tijdens de reis geniet je van prachtig landschap met op de achtergrond de vulkanen Misti en Chachani. Onderweg zie je vicuña’s, lama’s en alpaca’s die grazen op de vlakten. Aan het eind van de middag kun je relaxen in de thermale baden van Chivay. Vandaag zijn lunch & diner inbegrepen.

Dag 8 - Colca Canyon, Arequipa
Vandaag start je met een bezoek aan de Cruz del Condor, het uitzichtpunt waar je met een beetje geluk condors ziet. Na een wandeling in de omgeving keer je terug naar Arequipa, maar onderweg wordt er gestopt in pittoreske dorpjes als Pinchillo, Achoma en Yanque. Lunch is inbegrepen. Je overnacht weer in Arequipa.

Dag 9 - Busreis naar Puno
Vandaag reis je in een luxe bus verder naar Puno (reistijd is ongeveer 6 uur). Puno ligt aan het Titicacameer. Het centrum van Puno is enkele jaren geleden opgeknapt en er zijn tal van restaurantjes en cafeetjes, waar het ’s avonds erg gezellig is met de locals.

Dag 10 - Boottocht naar Uros & Taquile
Een half uurtje uit de haven van Puno bezoek je de drijvende rieteilanden van Uros. Jullie krijgen er uitleg over het ontstaan van de eilanden en hoe de mensen er leven. Daarna varen we verder naar het eiland Taquile waar de bevolking nog steeds Quechua spreekt. Het uitzicht over het Titicacameer is adembenemend! De lunch is inbegrepen en je overnacht weer in Puno.

Dag 11 - Busreis naar Cuzco
Je reist vandaag met een toeristenbus over een bergpasnaar de Inca-hoofdstad Cuzco. Tijdens de busreis heb je uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Andes en bij aankomst in Cuzco word je naar het hotel gebracht.

Cuzco is een prachtige stad en was jaren lang het religieuze en spirituele centrum van het grote Inca rijk, dat zich uitstrekte tot aan de westkust en de hoogvlakten van het Zuid Amerikaanse continent. Het oude Cuzco werd gebouwd in de vorm van een poema: voor Inca’s het heilige symbool voor kracht en macht is. Toen de Spanjaarden Cuzco in 1534 veroverden stonden ze perplex van de pracht en beschreven ze hem als de stad van goud en licht, voor ze hem verwoestten. Op diverse plaatsen staan nog Inca muren gemaakt van enorme granieten blokken. De stad wordt omringd door de ruïnes van Sacsayhuamán, Qenko, Pukapukara en Tambomachay. Al deze opgravingen zijn te bewonderen tijdens een stadstour.

Dag 12 - Stadstour Cuzco en bezoek ruïnes, Cuzco
In de middag ga je op excursie door Cusco de naastgelegen ruïnes. In Cuzco breng je een bezoek aan de Tempel van de Zon (Koricancha) en aan de kathedraal, daarna een aantal archeologische plaatsen die net buiten de stad liggen. Vanaf de ruïnes van Sacsayhuamán is het uitzicht over stad prachtig!

Dag 13 - Heilige Vallei
Na het ontbijt ga je naar de heilige vallei. Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel in Cuzco. Je maakt een eerste stop bij het ‘Balcon del Inca’ in Chinchero, een prachtige plek met schitterend uitzicht over de heilige vallei. In deze gemeenschap worden traditionele klederdracht nog altijd gedragen. Vervolgens vertrek je naar Moray, een huis uit de pre-Inca tijd. Tijd voor lunch in een lokaal restaurant. Daarna gaat de excursie verder naar Ollantaytambo, een van de weinige overgebleven complexen, waar de Spaanse veroveraars destijds verloren hebben, waardoor het prachtig behouden is. Ook breng je een bezoek een het centrum van Ollantaytambo met de gezellige hobbelige stenen straatjes. (lunch inbegrepen) In de middag word je weer afgezet bij je hotel in Cuzco .

Dag 14 - Cuzco
Vandaag doe je in en buiten Cuzco waar je zin in hebt. Ga paardrijden in de omgeving, bezoek de zoutpannen van Maras of zoek het avontuur tijdens een spectaculaire mountainbike-rit of ga rafting-tour.

Dag 15 - naar Aguas Calientes
Vandaag reis je met de trein in ongeveer 4 uur naar Aguas Calientes waar je ’s middags zelf de omgeving kunt verkennen: ontspannen in de warm waterbronnen of het dagelijks leven aan je voorbij zien gaan op één van de vele terrasjes. Ook is er een leuke markt. Het diner is inclusief.

Dag 16 - Machu Picchu
Vandaag sta je vroeg op om als één van de eersten met de bus naar de Machu Picchu te gaan. In het begin zie je nog niet veel van deze magische stad, maar zodra de mist optrekt en de eerste zonnestralen neerdalen sta je écht versteld van de omvang. Een deskundige gids begeleidt je in eerste instantie en de rest van de dag kun je zelf op onderzoek uitgaan. Als je nog energie overhebt kan je de Wayna Picchu beklimmen met vanaf de top een prachtig uitzicht over de Machu Picchu. De lunch is inclusief en einde middag reis je per trein terug naar Cuzco, waar je naar het hotel wordt gebracht en overnacht.

Rondreis Viva Peru AmazoneDag 17 - Puerto Maldonado, Tambopata
Je wordt vanaf het hotel naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor de vlucht naar het prachtige jungle gebied van Puerto Maldonado. Bij aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado brengen we je naar de haven en vervolgens per boot over de Madre de Dios rivier naar jouw accommodatie. Na de lunch maak je onder begeleiding van een Engelstalige gids een wandeling in de groene omgeving van de lodge met haar flora en fauna. Na het diner ga je met de gids op zoek naar kaaimannen. Je overnachting hier op basis van volpension.

Dag 18 - Excursie Puerto Maldonado, Tambopata
Na het ontbijt bezoek je het apeneiland en vervolgens het Sanoval meer. Dit meer zit vol leven en wordt omringd door een moerasachtig gebied met veel exotische planten en bomen. In de middag kun je nog een optionele canopy tour te doen door de toppen van de bomen. Lunch en diner zijn vandaag weer inbegrepen.

Dag 19 - Excursie Puerto Maldonado, Tambopata
Na het ontbijt wandel je in ongeveer 20 minuten naar de Macaw Clay Lick met de ‘Colpa de Guacamayos’, één van de grootste natuurlijke klei-likken van Peru. De koperkleurige kleimuren trekken elke dag honderden ara’s en papegaaien die zich voeden met de mineralen op de kleimuur. De lunch wordt weer in de lodge geserveerd en ’s middags bezoek je de reusachtige Ceiba boom. Na het diner ga je nog naar een indianenstam in de jungle.

Dag 20 - Vlucht terug of vervolg van jouw reis
Na het ontbijt vertrekt de boot, die in 45 minuten naar Puerto Maldonado vaart. Vanaf daar brengen wij je naar de luchthaven en eindigt de rondreis Viva Peru. Je vliegt terug naar huis of vervolgt je reis.
 
 

Prijzen Rondreis Viva Peru

• Vanaf €2.425,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Viva Peru is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
- 19 overnachtingen in middenklasse hotels incl. ontbijt
- Excursie naar de Ballestas eilanden
- Excursie Colca Canyon 2 dagen/ 1 nacht incl. transfers, volpension, toeristenticket
- Excursie Uros & Taquile incl. lunch
- Stadstour Cuzco & ruïnes incl. toeristenticket
- Excursie Heilige vallei incl. lunch
- Excursie Machu Picchu incl. transfers, treinreis Cuzco – Aguas Calientes – Cuzco in Vistadome, bustickets, lunch, diner, entree Machu Picchu
- Excursies Amazone: Puerto Maldonado, Tambopata incl. transfers, volpension, excursies
- Alle benodigde bustickets zoals beschreven in het programma
- Lokale reisondersteuning, 24 uur noodservice
- Engelstalige gids bij excursies

De rondreis Viva Peru is exclusief:
- Intercontinentale & binnenlandse vluchten vlucht(en)
- Overige excursies & maaltijden
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Entrees nationale parken
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Lima

Plaza de Armas

Rondreis Viva Peru Lima Rondreis Viva Peru Lima
Islas Ballestas

ontmoeting met zeeleeuwen die op de stranden van de eilanden liggen

Rondreis Viva Peru Ballestas Rondreis Viva Peru Ballestas
Nazca

je kunt er een half uurtje over de Nazca lijnen vliegen

Rondreis Viva Peru Nazca Rondreis Viva Peru Nazca
Arequipa

Monasterio de Santa Catalina

Rondreis Viva Peru Arequipa Rondreis Viva Peru Arequipa
Colca Canyon

bezoek de Cruz del Condor waar je met een beetje geluk condors ziet

Rondreis Viva Peru Colca Rondreis Viva Peru Colca
Isla Taquile

Het uitzicht over het Titicacameer is er adembenemend

Rondreis Viva Peru Titicacameer Rondreis Viva Peru Titicacameer
Inca-dorpjes: Pisaq

met een superleuke markt

Rondreis Viva Peru Pisaq Rondreis Viva Peru Pisaq
Ollantaytambo

de bijzondere ruïne-stad vlakbij Cuzco

Rondreis Viva Peru Ollantaytambo Rondreis Viva Peru Ollantaytambo
Machu Picchu

als de eerste zonnestralen neerdalen sta je écht versteld van de omvang

Rondreis Viva Peru Machu Picchu Rondreis Viva Peru Machu Picchu
Amazone

het prachtige jungle gebied van Puerto Maldonado

Rondreis Viva Peru Amazone Rondreis Viva Peru Amazone
Sanoval meer

een meer vol leven omringd door een moerasachtig gebied

Rondreis Viva Peru Sanoval Rondreis Viva Peru Sanoval
Rondreis Viva Peru
 
 

Rondreizen Viva Peru

Incatrail- Strand- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Lima- Last Minute- Trekking- Vakantie