Rondreis Fascinerend Peru Reizen door Peru | Rondreizen Peru
rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€2.285,-
Rondreis Fascinerend Peru Machu Picchu

Rondreis Fascinerend Peru

21 dagen lang bezoek je de belangrijkste plaatsen in het zuiden van Peru en de Andes. Je begint in Lima om daarna naar het zuiden te gaan: de indrukwekkende witte stad Arequipa en het Titicacameer: het hoogst gelegen meer ter wereld, waar je op kunt varen. Tijdens deze rondreis door Peru bezoek je de Heilige Vallei en de magische stad Machu Picchu en sluit je af met een bezoek aan het indrukwekkende Huaraz.

De route: Lima – Arequipa – Colca Canyon – Arequipa – Puno – Cusco – Machu Picchu - Cuzco – Lima – Huaraz – Lima
 
 

Dagprogramma Rondreis Fascinerend Peru

Dag 1 - Start vanuit Lima
Één van onze medewerkers staat bij aankomst op de luchthaven van Lima klaar om je naar het hotel te brengen. Je ontvangt een uitgebreid informatiepakket voor jouw reis door Peru en overnacht op basis van logies/ ontbijt.

Rondreis Fascinerend Peru HuacachinaDag 2 - Vlucht naar Arequipa
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Arequipa, waar je bij aankomst naar het hotel in de stad wordt gebracht.

Dag 3 - Dag in Arequipa
Vandaag kun je op eigen gelegenheid Arequipa verkennen en bijvoorbeeld het Monasterio de Santa Catalina bezoeken: een imposant klooster uit 1579. Vanaf de terrassen boven de portalen van La Catedral heb je een prachtig uitzicht over de Plaza de Armas. Je overnacht weer in Arequipa.

Rondreis Fascinerend Peru SacsayhuamánDag 4 - Excursie Colca Canyon, Chivay
Je staat vroeg op voor de tweedaagse excursie naar de Colca Canyon. Je kunt al tijdens de busreis genieten van het schitterende landschap met op de achtergrond de vulkanen Misti en Chachani. Onderweg zie je vicuña’s, lama’s en alpaca’s die grazen op de vlakten. Einde middag kun je lekker relaxen in de thermale baden van Chivay, inclusief lunch en diner. Je overnacht op basis van logies/ ontbijt.

Dag 5 - 2e dag van de excursie Colca Canyon
Je bezoekt vandaag al vroeg op de dag de Cruz del Condor: het uitzichtpunt waar met een beetje geluk de condor te zien is. Daarna maak je een korte wandeling in de omgeving en gaat de reis verder terug richting Arequipa. Onderweg wordt er gestopt in pittoreske dorpjes als Pinchollo, Achoma en Yanque. Je slaapt weer in Arequipa.

Dag 6 - Busreis naar Puno
Na het ontbijt brengen wij je weer naar het busstation van Arequipa voor de bus naar Puno, waar je weer wordt opgehaald om je naar het hotel daar te brengen. Puno ligt aan het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het centrum van Puno wordt gevormd door de Plaza de Armas met zijn kathedraal en is enkele jaren geleden opgeknapt. In een zijstraat vind je de wandelboulevard Jiron Lima met tal van restaurantjes en barretjes. ‘s Avonds is het hier zeer gezellig en maken de locals graag een praatje met je.

Dag 7 - Excursie Uros & Taquile
Het is circa een half uurtje varen naar de drijvende rieteilanden van Uros en dus brengen we je vanaf het hotel naar de haven van Puno. Op de eilanden wordt uitvoerig verteld over het ontstaan van deze eilanden en hoe de mensen er leven.Vervolgens vaar je naar het eiland Taquile waar de locals nog steeds de taal van de Inca’s (Quechua) spreken. Het uitzicht over het Titicacameer is fantastisch! Je overnacht weer in Puno.

Dag 8 - Busreis naar Cuzco
Vandaag reis je met een toeristenbus over een pas op ruim 3000 meter naar de oude Inca-hoofdstad Cuzco. Tijdens deze busreis geniet je van uitzicht op besneeuwde bergtoppen van de Andes. Bij aankomst in Cuzco brengen we je naar het hotel daar.
Cuzco is een prachtige stad, die jaren het religieuze en spirituele hart van het grote Rijk der Inca’s is geweest. Het Inca-rijk strekte zich uit tot aan de westkust en de hoogvlakten van het Zuid Amerikaanse continent. Cuzco wordt omringd door de ruïnes van Sacsayhuamán, Qenko, Pukapukara en Tambomachay. Alle opgravingen zijn te bewonderen tijdens een stadstour. Je overnacht in Cuzco.

Dag 9 - Stadsexcursie Cuzco
De ochtend kun je zelf de stad verkennen en ’s middags maak je een tour door Cuzco & omgeving. In Cuzco bezoek je de Tempel van de Zon (Koricancha) en de kathedraal van Cuzco. Ook bezoek je een aantal archeologische plaatsen net buiten de stad. Vanaf de ruines van Sacsayhuaman is het uitzicht over stad prachtig! Je overnacht in Cuzco.

Dag 10 - Dagje in Cuzco
Deze dag kun je vrij indelen. Je zou gemakkelijk op eigen gelegenheid de heilige vallei kunnen bezoeken. In Pisac is op dinsdag, donderdag en zondag een markt waar je allerlei traditionele handwerken kunt kopen. Je overnacht nogmaals in Cuzco.

Dag 11 - Excursie Machu Picchu, Aguas Calientes
We brengen je vandaag naar het treinstation van Cuzco voor een treinreis van ongeveer 4 uur naar Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes wordt je naar het hotel gebracht. ’s Middags zou je kunnen relaxen in de warm waterbronnen van Aguas Calientes. Een alternatief is om vanaf één van de vele terrasjes het dagelijks leven aan je voorbij te laten trekken. Ook is er een leuke markt te bezoeken. Je overnacht in Aguas Calientes.

Dag 12 - Naar Machu Picchu
Vandaag sta je heel vroeg op om als één van de eersten met de bus naar de Machu Picchu te gaan. Aanvankelijk zie je nog niet veel van deze magische stad, maar zodra de mist weg trekt en de eerste zonnestralen neerdalen zul je versteld staan van de omvang van de stad. Met een goede gids bezoek je de stad, waarna je de rest van de dag zelf op onderzoek kunt uitgaan. Als je nog energie overhebt kun je de Wayna Picchu beklimmen met vanaf de top een prachtig uitzicht over de Machu Picchu. Einde middag reis je met de trein terug naar Cuzco. Bij aankomst daar wordt je weer naar het hotel gebracht.

Dag 13 - Vlucht naar Lima
Transfer vanaf je hotel naar de luchthaven van Cuzco. Je vliegt vandaag naar Lima waar bij aankomst de transfer klaarstaat om je naar het hotel te brengen

Dag 14 - Nachtbus naar Huaraz
Dag vrij te besteden. Je kunt optioneel een stadsexcursie door Lima bijboeken. Onder leiding van een Engelssprekende gids bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: het presidentieel paleis, Plaza Mayor (ook wel Plaza de Armas genoemd), de kathedraal en de in Moorse stijl gebouwde klooster en kerk van San Francisco. In de avond reis je per comfortabele bus naar het Noordelijk gelegen Huaraz. Uiteraard verzorgen wij ook de transfer naar het busstation. Je overnacht in de bus.

Dag 15 - Huaraz
In de vroege ochtend kom je aan Huaraz waar de transfer klaar staat om je naar het hotel te brengen. Je kunt direct gebruik maken van de kamer want er is een vroege check in voor je gereserveerd.

Dag 16 - Huaraz
Dag vrij te besteden, je kunt ervoor kiezen om optioneel een excursie bij te boeken naar het spectaculaire Paron Lake. Dit meer is gelegen in het Huascaran National Park en is het grootste meer in de Cordillera Blanca. Het meer heeft een prachtige Turquoise kleur door de hoge concentratie opgelost kalk die in het water zit. Het meer is omgeven door bergen met besneeuwde toppen.

Dag 17 - Huaraz
Excursie Callejon de Huaylas & Laguna Llanganuco: Je wordt vandaag opgehaald door de gids en rijdt langs de prachtige vallei Callejon de Huaylas. Je hebt tijdens deze rit uitzicht over de Santa rivier die gelegen is tussen de Cordillera Blanca en de Cordillera Nergra bergketens. Naarmate de route vordert worden de uitzichten steeds spectaculairder, vooral wanneer je de hellingen van de Cordillera Blanca opgaat. De bergtoppen van de Huascaran (6.768m) en Huandoy (6.395 m) vormen de muren van de U-vormige glaciale canyon. Je maakt een korte wandeling langs het pad van Chinacocha. Hierna breng je een bezoek aan het Orcococha meer, vanaf waar je een spectaculair uitzicht hebt op de belangrijkste bergen van de Cordillera Blanca: Huandoy, Pisco (5.752 m), Chacraraju (60112 m), Yanapaccha (5.460 m), Chopicallqui (6.354 m) en Huascaran. In de middag reis je terug naar Huaraz en zul je onderweg enkele stops maken, onder andere aan de schilderachtige dorpen van Carhuaz - deze biedt kleurrijke Indiase markten, en het dorp Mancos Yungay. Lunch inbegrepen.

Dag 18 - Huaraz
Dag vrij te besteden. Optioneel: excursie Pastoruri Gletsjer: Je wordt in de ochtend opgehaald door je gids die je meeneemt naar de Pastoruri Gletjser. De gletsjer ligt zo’n 70 km van Huaraz, in het zuidelijke gedeelte van Huascaran National Park. Dit is de enige Gletsjer die te bezoeken is zonder trekking. Tijdens de tour zul je de Puya Raimondi tegen komen, een plant die in de Ananas familie thuis hoort en tot wel 12 meter hoog kan worden. Tevens passeer je het Patochoca meer, vanaf waar je een prachtig uitzicht heeft over de toppen van de Andes. Eind van de dag keer je terug naar Huaraz.

Dag 19 - Nachtbus naar Lima
Dag vrij te besteden in Huaraz. Je kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Chancos hotsprings. Deze hotsprings beschikken over baden met een temperatuur tussen 68– 72 graden Celsius. Je kunt hier heerlijk genieten en tot rust komen. In de avond word je door de transfer naar de busterminal gebracht. Je reis met de nachtbus naar Lima.

Dag 20 - Lima
Aankomst in Lima en transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij te besteden

Dag 21 - Einde van je fascinerende rondreis Peru
Jouw bijzondere rondreis door het mysterieuze Peru zit er op. We brengen je naar de luchthaven van Lima voor je vlucht naar Amsterdam of het vervolg van je reis.
 
 

Prijzen Rondreis Fascinerend Peru

• Vanaf € 2.285,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Fascinerend Peru is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
- 20 overnachtingen in middenklasse hotels
- Excursie Colca Canyon 2 dagen/ 1 nacht incl. transfers, volpension, toeristenticket
- Excursie Uros & Taquile incl. lunch
- Stadstour Cuzco & ruïnes incl. toeristenticket
- Excursie Machu Picchu incl. transfers, treinreis Cuzco - Aguas Calientes - Cuzco in Vistadome, bustickets, lunch, diner, entree Machu Picchu
- Excursie Callejon de Huaylas & Laguna Llanganuco
- Alle benodigde bustickets zoals beschreven in het programma
- Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice
- Engelstalige gids bij excursies

De rondreis Fascinerend Peru is exclusief:
- Intercontinentale vlucht
- Binnenlandse vlucht(en)
- Optionele excursies
- Overige maaltijden & drankjes
- Persoonlijke uitgaven
- Entree nationale parken
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Lima

Plaza de Armas by night

Rondreis Fascinerend Peru Lima Rondreis Fascinerend Peru Lima
Islas Ballestas

ontmoeting met zeeleeuwen die op de stranden van de eilanden liggen

Rondreis Fascinerend Peru Ballestas Rondreis Fascinerend Peru Ballestas
Nazca

je kunt er een half uurtje over de Nazca lijnen vliegen

Rondreis Fascinerend Peru Nazca Rondreis Fascinerend Peru Nazca
Arequipa

omringd door 3 vulkanen, waarvan El Misti nog steeds actief

Rondreis Fascinerend Peru Arequipa Rondreis Fascinerend Peru Arequipa
Inca-dorpjes: Pinchollo

het meest 'vergeten' dorpje in de Colca Canyon

Rondreis Fascinerend Peru Colca Rondreis Fascinerend Peru Colca
Inca-dorpjes: Yanque

dorpje in de Colca Canyon met een relaxte sfeer

Rondreis Fascinerend Peru Yanque Rondreis Fascinerend Peru Yanque
Het Titicaca meer

het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld

Rondreis Fascinerend Peru Titicacameer Rondreis Fascinerend Peru Titicacameer
Uros-eilanden

de drijvende rieteilanden in het Titicacameer

Rondreis Fascinerend Peru Uros Rondreis Fascinerend Peru Uros
Machu Picchu

als de eerste zonnestralen neerdalen sta je écht versteld van de omvang

Rondreis Fascinerend Peru Machu Picchu Rondreis Fascinerend Peru Machu Picchu
Rondreis Fascinerend Peru
 
 

Rondreizen Fascinerend Peru

Hotels- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- priverondreis- Individuele rondreis- Incatrail- Last Minute- Trekking- Vakantie