rOndreis
Peru.nl
Engelstalige service in Peru Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Andere interessante plaatsen in Peru

Uiteraard zijn niet alleen genoemde highlights van Peru interssant. Er is meer in dit uitgestrekte land, wat de moeite meer dan waard is. Hieronder vind je dan ook nog een aantal interessante plaatsen in Peru.

Graag adviseren wij jou bij het samenstellen van je eigen rondreis over wat kleinere plaatsen en relatief onontdekte plekjes die het beste passen in de reis die je zelf gaat maken.
 
 
Interessante plaats Peru: Lima

Lima

Gebouwd op de oevers van de Rio Rimac is Lima is de grootste stad van Peru en ook de hoofdstad. Lima is niet de meest aantrekkelijke stad als je er aankomt en in Peru mooie Andes-dorpjes en Inca ruïnes verwacht. Het klimaat helpt ook al niet, want Lima gaat vaak schuil in een deken van laaghangende bewolking behalve in de maanden januari en februari als de zon volop schijnt.

Maar Lima heeft ook een aantal highlights: met name de vele interessante musea en de uitstekende restaurants en cafés. Het historische centrum is zorgvuldig gerestaureerd, er zijn musea gebouwd, parken en tuinen aangeplant, straten schoongemaakt en de veiligheid is flink verhoogd.

De stad heeft nu een kosmopolitische sfeer en wijken zoals Miraflores en Barranco zijn culturele centra geworden vol met leuke barretjes, goede restaurants en hippe winkels, waardoor Lima niet meer alleen een toegangspoort is tot Peru, maar ook een bestemming op zich, al was het maar voor een paar dagen.
 
 
Interessante plaats Peru: Ballestas-eilanden

Ballestas-eilanden

Deze spectaculaire eilanden, met vele door erosie ontstane grotten en bogen, zijn het terrein van 150 soorten zeevogels. Aan de oevers zie je veel zeeleeuwen en in de zee mogelijk dolfijnen en zelfs walvissen. Je wordt niet toegelaten op de eilanden zelf, maar uitzicht op de wilde dieren vanuit de boot is meestal uitstekend. De boottocht gaat ook langs de 'Candelabro' : een 50 meter hoge kandelaar-vorm in de woestijn met uitzicht op de zee.
 
 
Interessante plaats Peru: Paracas Nationaal Reservaat

Paracas Nationaal Reservaat

Aan de zuidkust van Peru vind je het Paracas Nationaal, de thuisbasis van één van de grootste zeeleeuw-kolonies ter wereld. Net buiten de kust zijn de Ballestas eilanden: de perfecte plek om zeeleven en vogels te zien. Het reservaat ligt ten zuiden van Pisco wat verder geen bijzonder aantrekkelijke plaats is en zo’n 250 km onder Lima.
 
 
Interessante plaats Peru: Huaraz

Huaraz, Cordillera Blanca

De Callejón de Huaylas is een bijna 200 kilometer lange vallei tussen de met sneeuw bedekte bergen van de Cordillera Blanca en één van de beste plaatsen in Zuid-Amerika voor avontuurlijke activiteiten. Je kunt er bergbeklimmen, mountainbiken, skiën en raften in het prachtige berglandschap. Het is ook een geweldige plek voor wat minder avontuurlijke reizigers die genieten van wandelingen en het verkennen van de dorpjes en hun levendige markten.

De stad Huaraz is niet echt een mooie plaats, maar de ligging aan de voet van de Cordillera Blanca is spectaculair. Je ziet meer dan 20 besneeuwde bergtoppen van boven de 5.000 meter, waarvan de meest opvallende de Huascaran: met 6.768 meter de hoogste berg van Peru.
 
 
Interessante plaats Peru: Trujillo

Trujillo

Trujillo is een vriendelijke en koloniale stad, in het noorden van Peru. De oude wijk heeft veel mooie koloniale gebouwen. Stranden in de buurt Trujillo zijn ideaal, niet alleen door het heerlijke vers gevangen seafood of de koele zeewind, maar ook door de mogelijkheden voor avontuurlijke sporten op de ‘langste golven ter wereld’ en het gevoel voor traditie dat er heerst.
 
 
Interessante plaats Peru: Mancora

Mancora

Dit kleine relaxte vissersdorp is gelegen aan de Peruaanse noordkust ongeveer 1.200 kilometer boven Lima.

Het is er het hele jaar zonnig en Mancora heeft mooie schone zandstranden waar je veilig kunt zwemmen en eventueel uitstekend kunt surfen.
 
 

Andere highlights in Peru

Voor meer highlights in Peru of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vind er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen rondreis en kunt altijd contact opnemen voor advies en een reisvoorstel op maat.
 
 
Lima

niet meer 'alleen maar' een toegangspoort tot Peru

Interessante plaats Peru: Lima Interessante plaats Peru: Lima
Islas Ballestas

ontmoeting met zeeleeuwen die op de stranden van de eilanden liggen

Interessante plaats Peru: Ballestas Interessante plaats Peru: Ballestas
Paracas Reservaat

thuisbasis van één van de grootste zeeleeuw-kolonies ter wereld

Interessante plaats Peru: Paracas Reservaat Interessante plaats Peru: Paracas Reservaat
Cordillera Blanca (Huaraz)

perfecte plaats in Zuid-Amerika voor avontuurlijke activiteiten

Interessante plaats Peru: Cordillera Blanca Interessante plaats Peru: Cordillera Blanca
Trujillo

vers gevangen seafood en koele zeewind

Interessante plaats Peru: Trujillo Interessante plaats Peru: Trujillo
Mancora

de beste stranden van Noord Peru

Interessante plaats Peru: Mancora Interessante plaats Peru: Mancora
Plaatsen in Peru
 
 

Plaatsen Peru

Hotels- Machu Picchu- Luxe reis- Huwelijksreis- Incatrail- Honeymoon- Individuele rondreis- Cuzco- Last Minute- Arequipa- Vakantie